16.08.2015

sankt petersburg: yiyelim içelim

Gezdiğim yerler arasında hiçbir yer beni St Petersburg kadar zorlamadı. Bu da bir çok faktörün bir araya gelmesiyle oluşuyor: 1. şehrin mimarisi kışa göre planlandığından mekanların kapı ve pencereleri küçük dolayısıyla içeride ne olup bittiğini çözmeniz zor. 2. tabela kullanımı minimum ve tahmin edersiniz ki Rusça. 3. bazı mekanlarda self servis geçerli ve inanın her şey bizdekine göre çok çok yavaş. 4. ve ne yazık ki bazı yerlerde ortayaş ve üzeri çalışanlar Rusça dışında bir dil bilmiyor.

Şehirde bir suşi çılgınlığı var ve başını Evrasia çekiyor, her yerde karşınıza çıktığından "bir deneyeyim" diyorsunuz ki fena değil. Bir başka zincir de blini, borş çorbası gibi geleneksel yemekleri yapan Teremok. Alkolsüz bira kvassı da gayet güzel. Stolle'de ise envai çeşit turta bulmak mümkün-somonlusu harika.

Oturup da güzel bir mekanda hem yemeğimi (borş veya okroşka çorbası olur, olivier salatası olur) yiyeyim hem de güzel vakit geçireyim istiyorsanız Teplo'ya gidin derim. Benim tüm seyahatimiz boyunca en sevdiğim yerse envai çeşit Rus birasını deneyebildiğim ayrıca yemekleri de güzel olan Craft Brew Cafe oldu.

2 yorum:

Sadece C. dedi ki...

St Petersburg'a aralık ayında gidip kelimenin tam anlamıyla totoyu dondurmuştum (valla hissetmemiştim 1-2 saat sıcakta bile) dediğin gibi, şehir kış şehri olduğu için mekanlar dar kapılı karanlık girişli, sanki bodrum katı gibi yeraltında genellikle. Ben St.P'da çok aç kaldığımı ve şekerli çörekler ve aşırı yağlı etler dışında birşey bulamayıp süpermarketten ekmek peynir tıkındığımı hatırlıyorum.. Ama param da yoktu pek :) Olanı da yemeğe harcayamamıştım pintilikten.. Birdahaki gidişimde yaz olsun ve bu mekanları deneyeyim istedim.

hirondelle dedi ki...

artık peynir de bulunmuyor malum AB ambargosuna kızan Putin hepsini çöpe döktürdü :p

ruble çöktüğünden fiyatlar türkiye standardına gelmiş. ha bir de yazın gerçekten görmeli şehri...