24.03.2010

hani türkün türkten başka dostu yoktu?

"Bir milyon İrlandalı’nın hayatını kaybettiği büyük açlık döneminde Türk halkının bize nasıl yardım ettiğini çok iyi hatırlıyoruz. Dönemin Osmanlı padişahı içi gıda dolu üç gemisini Drogheda'daki kuzey limanlarımıza ulaştırmıştı.

İrlanda halkı bu eşine az rastlanır bonkörlük girişimini asla unutmadı ve bunun sonucunda sizin bayrağınızdaki semboller, bu güzel yıldız ve hilali bölgenin sembolü haline getirdiler. Hatta futbol takımının formalarının üzerinde de bu güzel Türk sembollerini görüyoruz. Önümüzdeki cumartesi günü eğer Drogheda'yı ziyaret edecek olursanız yıldız ve hilalli formalı takıma bakarak, Türk Milli Takımı’nın sahada futbol oynadığını düşünebilirsiniz."

İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese, 'Lonely Planet' internet sitesinde dünyanın en iyi dost ülkeleri arasında Türkiye ve İrlanda'nın ilk 10 içinde yer aldığını vurguladı."

İlk örnek iyi hoş da diğer ikisi azıcık zorlama olmamış mı yahu?

9 yorum:

Herbert dedi ki...

içimizdeki irlandalılar olayı gerçek miymiş??

hirondelle dedi ki...

hepimiz irlandalıyız. akşam gelseydin dark biraları da içerdin.

Herbert dedi ki...

god damn it :)

earinna dedi ki...

Hep söylerim Türk insanının genetiğine işlenmiş iki halk var diye. Biri Kızılderililerdir biri de İrlandalılar. Aydınlatıcı yazınız sayesinde İrlanda ayağının nedenini öğrendik nihayet. Bir de kızılderili mevzusuna el atsanız?

Herbert dedi ki...

evet bering boğazı başlıklı yazınızı bekliyoruz hirond :)

hirondelle dedi ki...

istek üzerine belirteyim o zaman: kızılderililer türktür. en büyük kanıtı da her iki ırkın da oturup tütün tüttürerek problemleri özme arzusudur.

earinna dedi ki...

Toprağa gömülen Kızılderili savaş baltası ile Osmanlı palası arasındaki kökensel ilişkiyi de istek parçası olarak değerlendirir misiniz?

hirondelle dedi ki...

bahsi geçen istek konusunu bizzat toprağı eşeleyip bulanlardan dinlesek?

earinna dedi ki...

Ceva(p) veriyorum: Ben bilmem, Kızılderililer bilir...