9.03.2009

iz tv


Hani cevap verilir ya televizyonda en çok ne izliyorsunuz sorusuna belgesel diye; bizim evde bir dönem (90 metre kare eve 4 kişilik çekirdek ailemizin sığdığı dönemdi) bol bol belgesel seyredilirdi. Rahmetli babam sağolsun bir Discovery bir National Geographic arada da History Channel gezinir ezberlediğimiz belgeselleri tekrar tekrar izlerdik.


Bu arada önce Discovery bozdu kendini, ha bire inşaat ve motorsiklet göstermeye başladı; sonra da çekildi Digitürk'ten. Sonra National Geographic benzer bir değişime girdi; bir ara Legadema'yı izlemekten için dışım leopar olmuştu. Nitekim bu günlerde ne zaman açsam anne karnındaki fetusları gösteriyorlar.


History Channel'ın zaten ABD yanlısı olduğu için itibar görmediği bu anlarda İz TV bomba gibi düştü gündemize (ülkenin falan değil canım ailemizin elbette). Kanalın başındaki Coşkun Aral yıllardır saygı duyduğumuz bir isim zaten. Yine de şüphelerimiz vardı elbet 24 saatlik bir belgesel kanalının nasıl yayın akışını dolduracağına ve bunu bu topraklarda yapacağına dair.


Büyük bir başarıyla yaptılar bu işi; Hotbird tarafından en iyi belgesel kanalı seçildiler. Benim evimde en çok seyredilen kanallar şu anda kimseler için önemi olmasa da....


Uzun lafın kısası 3 yıldır iyi ki varsın İz TV...

1 yorum:

Trofolo dedi ki...

Hastasiyim