26.04.2010

roka beyaz peynir


Ne zamandır canım iyi bir beyaz peynirle roka istiyordu. Rokayı pazardan almıştım zaten naneyle birlikte, beyaz peyniri de Şok'tan aldım. Doğruluk marka Ezine'yi şiddetle öneririm. Neyse eve dönerken de Boğaç Şarküteri'den Doygun tam çavdarlı aldım tıkınıyorum hala. Aslında almıyordum oradan birşey ama hava soğuk olunca mecbur girdim. İki yıl önce süpermarketler Uno tekeline uyup Doygun'u kapı dışarı edince en yakın ekmek ikmalini oradan yapabiliyordum, ne zamanki bir gün Yörsan ürünlerini almadı iki kadın müşteri, ilk günden beri dükkanda gördüğüm kel adam da patron övücü laflar etti ilişiğimi kestim. Ha adama bir şey demedim o an, ne de olsa pasif agresifim. Bir de ekabir bu şarküteri: akşam belli saatten sonra ya da pazar günü açık bulmak zor. Gerçi Şişli esnafı için geçerli bu dediğim.

Boğaç'ın hemen karşısında köşedeki manavdan enginar almak lazım unutmadan, yerel esnafı mümkün olduğunca desteklemeli. Mesela eski beyaz eşyacının yerine açılan kokoreççide uzun süre sonra ilk defa "yarım ekmek" diyince fırından yeni çıkmış ve ortasından kesilmiş bir "yarım ekmek" yedim. Civarda iyi kokoreççi yoktu, iyi oldu burası.

Ne yazacaktım konu nereye geldi. Doğruluk Ezine diyordum...

4 yorum:

m. dedi ki...

bilmeyen arkadaşıma, Doğruluk ezine çok güzeldir diye överkene, aldık iştahla. yiyemedik. şok şok. koyun ezine. kırmızı yazılı. Eskiden kokmazdı, şimdi çokça kokuyordu ve tadı da alakasızdı, garipti. o günden beri almıyorum. üzücü bir gelişme. google a boğaç şarküteri diye aratıp bunu anlatmam da enteresan oldu. nereden nereye. boğaçtan önerebileceğiniz birşey var mı? eski kaşarıdır vs. köşedeki enginar iyi. ama hemen ilerideki manavın kıvırcıkları vs, daha iyi oluyor genelde. bütün süpermarketlerdeki malzemeler çok kötü şişli'de. + bayramoğlu cevizli baklava. sabah poğaça. oh mis. pardon delirdim.

hirondelle dedi ki...

ya evet ben de geçen ay aldım kötü çıktı, taze gibiydi daha. kaliteyi mi bozdular ki acaba?

peyniri bodrumdan getirtiyorum artık garanti oluyor. boğaç'ın denediğim bir şeyi yok ne zamandır, ne desem yalan olur.

bayramoğlundan ben de sabahları poğoça alıyorum da yakıyor midemi bir süredir.

internet böyle bir şey: boğaç şarküteri yazınca neler çıkıyor :)

αlp dedi ki...

Sevgili arkadaslar merhaba,
Dogruluk Ezine Peyniri'nden bildiriyorum. Yorumlarinizi okuduk, cok uzulduk, keske memnuniyetsizliginizi bize de bildirseydiniz sikayetinize konu olan sebebi arastirir, sizin de magduriyetinizi giderirdik. Yorumlarin Temmuz ayinda yazildigini dikkate alarak söylemek isterim ki malesef ozellikle havalar cok sicak oldugunda urunlerimizin cok iyi muhafaza edilmesi gerekiyor. Satin aldiginiz yerde veya oncesinde sevkiyat esnasinda bir muddet sicakta birakilan urunlerin tadinda degismeler olabiliyor (hic bir koruyucu katki maddesi eklemedigimizden, tamamen dogal olusundan) Bizler Dogruluk olarak adimiza yakisir bir sekilde her zaman %100 dogal ve saglikli, yuksek kalitede urunler uretecegimizi belirtmek isteriz. Sizden ricamiz, bir daha boyle bir durumda bizimle mutlaka irtibata gecmenizdir. Bana her zaman alp@dogrulukezine.com adresinden ulasabilirsiniz, saygilar, sevgilerimle...

hirondelle dedi ki...

alp bey aslında haklısınız, belki de beğenimizin azaldığı ürünlerle ilgili şirketlere dönüş yapmamız ürün kalitesini artıracaktır. sizin bu yaklaşımınız bana doğruluk'a bir şans daha vermememi gerektiriyor. sonucu sizinle mutlaka paylaşacağım.