31.03.2009

çamlıhemşin-mazgirt-samandağ şeytan üçgeni


Türkiye'de siyasi yelpazenin resmi budur. Kuzeyden güneye, doğudan batıya AKP sarısı. Güneydoğuya sıkışmış milliyetçi bordosu. Ortalarda filizlenmiş başka milliyetçi maviyeşili. En batıda da denize dökülecek gibi duran sosyal demokrat kırmızısı. İstenildiği kadar AKP geriledi densin haritadaki sarıya boyanmış illerin belediye başkanlıklarının bazılarını başka partiler aldı ama gel gör ki il genel meclisi oylamasında çoğunluk iktidar partisinin yanında. Demekki neymiş: halkımız diyor ki ben Yılmaz Büyükerşen'i Aytaç Durak'ı Eşref Ahmet Fakıbaba'yı severim ama oyum AKP'den yana.
Seçim sonrasının en fantastik haberini de bana göre Milliyet yaptı. Sanırsın ki ÖDP 1 büyükşehir, 10 ilçe 150 belde kazanmıştı geçen seçimde de kaybetti. Yine de gözümüzü gönlümüzü açan sonuçlar alınmadı mı? Elbet alındı: ÖDP en kuzeydeki Hopa'yı kaybetti ama en güneydeki Samandağ'ı aldı. EMEP Mazgirt'ten 1. çıktı. Çamlıhemşin'de solun ortak adayı bir virüs gibi ortaya çıktı. Çölde vaha diyebiliriz bu ilçelere ve bir elin parmaklarını geçmeyen beldelere. Ama sol adına umut var mı söylemek çok çok zor.
Evet bir seçim daha geçti yine toz duman tartışma bağrışma oldu/oluyor. Ha bu seçimde iyi birşey olmadı mı diye sorana cevabım var: parmağımız boyanmadı ya arkadaş daha nolsun?
Ha son bir not: arkadaş nedir o ntvmsnbc'nin seçim sayfası? Gecenin açık ara kazananıdır bence...

7 yorum:

samira dedi ki...

parmaklar mürekkebe boyanmadı güsel ama parmaklarını kana boyayannlar çoğaldı.bu seçimde aptallık arttı bence..

hirondelle dedi ki...

aptallık ivmelenerek artıyor zaten. eşeğe altın semer vurulsa bile eşek gene eşektir.

samira dedi ki...

sölediğiniz atasözü günümüz insnı için hala kullanılması çok üzücü ama maalesef öyle..gelişmekte olan bi toplum oldugumuzu düşünüodum ama bu seçimlerde yaşanılanları duydukça daha çok ekmek yememız gerektıgını anladım..

hirondelle dedi ki...

ekmek yiyerek geliştiğimiz sürece pek gelişemeyiz.biraz da et yemek lazım :)

samira dedi ki...

ekmeğin arasında et var zaten:) yazmamıs mıyım:) yada bizim burdan antep fıstıklı tatlı yedırelim..
blogunda okudum sen de yemişsin afiyet olsun..

hirondelle dedi ki...

e eti görmek lazım ekmeğin arasına gizlenmesin.
asıl oralara gelip yemek lazım ama bir türlü denk düşmedi. yoksa bir küşneme üstü baklava yemek lazım imam çağdaşta.

samira dedi ki...

belki bigün yolun düşer tekrar yersın..