7.02.2010

whatever works

Woody Allen'ın köyüne dönüş filmi. Yine kader/şans konusuna değinse de New Yorklu sarkastik, Yahudi, zeki, takıntılı, aptallardan nefret eden bir baş karakteri koymuş baş köşeye; ve rol için uygun bulduğu isim de Larry David. Ki biz kendisinin nasıl biri olduğunu efsanevi Seinfeld sürecinden gayet iyi bilmekteyiz, değil mi?
Filmdeki diyaloglar kesinlikle dahice, Rachel Wood'un oyunculuğu leziz. Onun dışında bir sitcom tadında aslında film; taşralı bir ailenin büyük şehre gelip kendilerini bulmalarını anlatıyor. Boris de tüm dahiliğiyle kendilerine gizliden gizliye yol gösteriyor.
Film güya mutlu sonla bitiyor ya aslında hepimiz biliyoruz o son sahnede yeni seneye mutlu girenlerin bir kısmının o kadar da mutlu olmayacağını o seneyi bitirirken. Hatta belki de hayatta olmayacağını...

4 yorum:

Kasux dedi ki...

sevemedm şu adamı bi türlü

hirondelle dedi ki...

woody allen mı larry david mi?

Horatio dedi ki...

o kadar olumsuz sey duymama ragmen ben pek sevdim filmi. ha tabi vudi elin hayranlari diyor ki vudi bu filme yeteneklerinin milyonda birini bile koymamis. koymamis olabilir ama bu filmin iyi film olmasini engellemez.

hirondelle bey, siz de ikidir filmlerin gercekci sonlara sahip olmayisini elestiriyorsunuz. hayirdir?

dersatil

hirondelle dedi ki...

horatio bey gerçekçi olmaması değil mutlu son olması derdim. bu filmde dediğim gibi bir kesitti son soul kitchen ise vıcık vıcık bir mutlu son.

bana vesikali yarim'deki gibi bir son lazım.