7.08.2009

mor formanın gücü adına

Şimdi mor formayla başlayalım söze: Galata kelimesinin kökeni ile ilgili 3 teori var elimizde. Birincisi mor formanın dayandırıldığı Keltlerin Anadolu'daki kolu olan Galatların bu bölgeye isim verdiği. İkincisi İtalyanca iniş anlamına gelen "calata" sözcüğünden geldiği ki bölgedeki Ceneviz hakimiyeti düşünülürse mantıklı geliyor. Üçüncüsü de Bizans döneminde süt dağıtımının bu bölgede yapılması dolayısıyla Yunanca süt demek olan galaktore kelimesinden türemesi ki İstanbul'da birçok yerin isminin bu yerel üretim maddelerine dayandığı düşünülürse o da gayet mantıklı bir seçenek. Hadi tarihsel olsun diye Keltlere dayandırdın kökeni tamam da mor renk değil benim bildiğim Galatların bayrağının rengi. Ama desen ki ben Bizans'tan esinlendim o sebeple de erguvan renkli formayla çıkıyorum, helal olsun derim ama o yürek yok kimsede çıkıp da Bizans'tan esinlenip bunu söyleyecek...
Maça gelirsek: sayın emniyet teşkilatı ne güzel İsrail takımı diye insanları daracık kapılardan geçirip kibritine kadar arıyorsun da neden o kafesin dışında zulalanıp biletleri çalan tinercilere karşı kılını kıpırdatmıyorsun. Hayır soksalar bıçağı orda, ambulansa ulaştırana kadar ölür adam.
Takım yedekti medekti ama 15 gün önceye göre inanılmaz bir gelişme vardı hız ve pas trafiği açısından. Emre Aşık oyun zekası ve soğukkanlılığıyla Servet'in partneri olmalı. Uğur Uçar artık Sabri'yi kesmeli. Linderoth oynadı gene sekatlandı. Aydın yolcu derken 3 asist yaptı. Nonda yolcu derken biri serbest vuruştan gelen gollerle hattrick yaptı. Kewell taraftarın sevgilisi. Keita müthiş bir golle tarihe geçti, gelen birkaç topta kalitesini gösterdi ama çok da fazla top alamadı.
İşin ilginci uzun süre sonra ilk defa duran toplarda Galatasaray taraftarı gol gelecek diye heyecanlanıyor, kornerlere giden Ardayla beraber ayağa kalkıyor. Nitekim 2 gol duran toptan geldi ki yine yıllar sonra olan birşey: serbest vuruştan gol atmak. Ve en çok tezahürat yapılan isim gene Rijkaard.
Güzel maç oldu vesselam, bu takımda bu sene iş var...

Hiç yorum yok: