
Beslenme alışkanlığımız herhalde en zor değişen alışkanlığımız. Doğduğumuz andan itibaren bir emzirilme halindeyiz ve bununla ilgili tüm özellikler gelecekteki yeme düzenimizi ve tercihlerimizi de etkiliyor. Bugün farkettiğim bir konu da yemeklere yaklaşımımla insanlara yaklaşımımın paralelliği: nasıl beğendiğim yemekleri rutinleştiriyorsam sevdiğim insanları da rutinleştiriyorum. Bazı yemekler mideme dokunurken bazı insanlar sinirime dokunuyor. Bir de yeni yemeklere açığım ama soruştururum önce içinde ne var, nasıl pişmiş, kokusu nasıl vs diye ama bunu insanlara uyarlayamadığım için yeni insanları pek sokamıyorum yakınıma.
Bu vesileyle resmini gördüğümüz ve "ne yersen osun" kavramına 600 yıl önce farklı bir bakış açısı getirmiş Giuseppe Arcimboldo'ya saygılarımızı iletelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder