13.01.2012

balkanlar: yiyelim











Gelelim işin en güzel kısmına: yemek! Balkanlar şüphesiz ki etleri, deniz mahsülleri, unlu mamülleri ve süt ürünleriyle bir cennet. Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova et ve köfte açısından harika, Hırvatistan ve Karadağ deniz mahsülleri açısından... Özellikle buralarda kolay kolay yiyemeyeceğimiz deniz mahsüllerine görece az para vererek stoklarımızı tamamladık. Boşnak börekleri ne kadar güzelse Hırvat ve Arnavut pastaneleri de o kadar leziz. Tüm ülkelerde peynir ve ayranın şahını yiyebilirken kuru etleri de atlamamak gerekiyor.

Her şehir için önerdiğim lokantaları zaten yazmıştım, o sebeple foroğraflara bakıp yutkunmak ve o taraflara yolumu düşürmeye çalışmak en iyisi...

3 yorum:

Momentos dedi ki...

Ah o dizi dizi karelerde bizim yörenin böreğini görünce ağzımın suyu aktı resmen.. zamanında rahmetli annemden börek açma işini öğrenmediğime de bir o kadar hayıflandım. Üsküp en kısa zamanda ziyaret edeceğim şehirler arasında zaten ama sizin rehberlik ettiğiniz şehirleri de sıraya koyacağım anlaşılan :)

hirondelle dedi ki...

evet börekler en az görübdüğü kadar güzeldi. bazı gelenekler ne yazıktır aktarılamıyor yeni gelenlere, annem soğanlı börek yapabiliyor ama anneanneminki gibi değil elbette. kardeşimse şimdilik ilgilenmiyor.

üsküp'e gidin mutlaka. gitmişken çevre şehirlere de uğrayın, bol bol börek yiyin :)

Trofolo dedi ki...

Müthiş :)