13.12.2009

ceviche

Beni tanıyan bilir deniz mahsülleri konusunda sınır tanımayan bir yapım vardır. Şimdiye kadarki rekorum denizden 5 dakika önce çıkmış pinayı limon-zeytinyağı-tuz üçlüsüyle mideye indirmek; o sebeple "çiğ balık yenir mi?" sorusuna cevabım "evet" olur. Bir süredir bu ceviche denilen şeye taktım nihayet haftasonu yaptım. Buyrun tarifi:
1. Levrek fileto yaptırılır, bu arada jumbo karides de alınır.
2. Karidesler ayıklanır, levrek ince şeritler halinde kesilir.
3. Limonlar sıkılır, arasına narenciye de eklenebilir.
4. Elimizdeki deniz mahsülleri (levrekler ve karidesler ayrı olmak üzere) bir kaba konulup üzerine limon suyumuz dökülür. Biraz tuz ve karabiber eklenip buzdolabına kaldırılır.
5. Siz içeride uyurken televizyon seyrederken vs buzdolabındaki deniz mahsüllerimiz limonla pişer.
6. Levreklerin suyu süzülüp hazırladığımız hardallı zeytinyağlı sosla karıştırılır.
7. Karidesler büyük olduğundan pişmesi uzun sürer. Onları süzüp üzerine zeytinyağı eklenir.
8. Afiyet olsun.

Bu sayede balığa limon sıkmak isteyenler için bir tarif vermiş oluyoruz. Ha bu sefer de balık çiğ diye yemezlerse çok şey kaçırırlar.

2 yorum:

handan dedi ki...

pazar pazar canımı istettin! yapılır mı evde oturan bezgineye

hirondelle dedi ki...

nazar etme ne olur çalış senin de olur.