27.05.2010

robin hood


Sinemaya gitmeyeli aylar tek başıma gitmeyeli ise yıllar olmuştu, Cinebonus'un doğumgünü hediyesine kanım ısındı bu nedenle. Davetiye 15 günlük ve haftaiçi kullanılabiliyor, haftaya yoğun olduğumdan ve Robin Hood sempatik geldiğinden düne ayarladım.

Bugüne kadar 40 çeşit Robin Hood filmi, dizisi, kitabı vs ile karşılaştım en harikası Mel Brooks'un Men In Tights'ı olmuştur. Yeni çekileni de başlarda iyi gibiydi ama sonra nolduysa bir masonun evladı aydınlanma yaşayıp milliyetçiliğe kayan İngiliz halkının da desteğini alarak Magna Carta Libertatum'u 100 sene önceden itelemeye çalıştı kraliyete de karikatürize kral uyandı son anda. Zaten filmin kayışı da koptuğundan bıraktım filmi, en sonda da Robin Peter Pan'a özenip Neverland'de midillili çocuklara katılınca işkencenin bittiğine sevindim. Ama sondaki renkli çizgili kısım güzel olmuş hakkını verelim.

Kıssadan hisse; bu sene aldığım tek doğumgünü hediyesi de böyle tırt çıktı. Popcorn yedim, ha bir de Lea Seydoux denilen Fransız çıtırı fark ettim...

4 yorum:

Esin dedi ki...

bu fransiz kizlarinin hepsi mi birbirine benziyor? ben de sacimi boyle kestirsem benzer miyim acaba?

hirondelle dedi ki...

fransız kızları sadece saçtan kazanmıyor ama....

Esin dedi ki...

je ne peux pas parler français!

hirondelle dedi ki...

c'est bien