21.05.2009

shaktar şampiyon

Final oldu bitti maşallah. Baştan sona neler yaşadık anlatalım:
Kadıköy'e vapurla geçerken yavaş yavaş Werder Bremenlilerle karşılaştık, az miktarda Shaktarlı da vardı. Genel ortalama bol biralıydı. Kadıköy'de fanzone boş lokanta ve barlar doluydu. Alkolden kaymış Shaktarlılar güdük bir "Ukrayniya" tezahüratı yaparken Almanlar belli noktalarda konuşlanmış zaman zaman yeri göğü inletiyordu. İşporta atkımızı boynumuza takıp elde biramızla stada yürüdük.
Maç öncesi şov güzeldi doğrusu. Taraftarı değerlendirecek olursak Shaktarlıların sesi bir çıkıyorsa Werderlilerin 6-7 çıkıyordu. Oyuncuların ismi anons edilirken sıkı Alman disiplini bana göre sağ taraftaki kale arkasında hissettirdi kendisini. Adamlar maç boyu takımını destekledi, tezahüratını yaptı, hakeme sövdü, sonra da üzgün ve süzgün otellerine döndü.
Sahada ise Shaktar üstündü. Tipik Lucescu takımı olarak sahaya hakim, topu çeviren, rakibin hücumcularını hayalete çeviren bir takımdılar. Nitekim ilk golü şık bir atakla buldular. Golü atan Luis Adriano'nun sol ayağı olsaydı fark 2-3 bile olabilirdi. Shaktar güzel kanat organizasyonlarıyla pozisyon oluşturmaya çalışırken Werder serbest vuruşta kalecinin umurtlamasıyla beraberliği buldu. İkinci yarıda bizim kanada gelen Srna'yı izledim. Kardeşimadam öyle bir top atıyor ki ters kanada ben mal gibi dursam adam topu göğsüme hedefleyip ayağıma düşürtür. Maçın adamı da o olmalıydı bence. Nitekim uzatmalarda da yaptığı asist ve Wiese'nin yumurtlamasıyla 2-1 galip geldiler. Gördük ki Mesut Özil yalanmış, Frings taş gibi top oynarmış, Diego olsaydı durum farklı mı olur bilinmezmiş.
Kupayı nedense sahada vermedi Platini. Shaktarlılar da zafer turunu kısa tuttu. Luce kupayla önümüzde poz verdi, fotoğraflariyi çıkmışsa eve gidince koyarım numune.
Maçtan çıktık tahmin edersiniz ki ortalık ana baba günü. Bazıları binmiş taksiye kilit olmuş trafikte bekliyor. Biz de organizasyona teşekkür edip kadıköy'e yürüyüp beleş deniz otobüsüne binip sessiz Werderlilerle Yenikapı'ya ulaştık.

Bir kupa daha sona erdi deste deste gül derdi
Bakalım görür mü bu gözler bir final daha
Kısmetse bir başka bahara

Hiç yorum yok: