8.01.2010

hizmet kardeşler fırınlı kasap

Evet sevgili gurmanlar; belki de adını ilk defa duyduğunuz bir yeri size tanıtmaktan keyif duyuyorum. Mekanımız Güngören'in labirent gibi sokaklarında yer almakta; o sebeple "abi nasıl gidilir?" diye soranlar için adres bilgilerini vereyim en baştan; tek bildiğim kaymakamlığa yakın olduğu: Merkez Mh. İkbal Sk. No:13 Telefon: (212) 461 22 22. Bir de Güngören'de küçük bir Gaziantep var; bahsi geçen sokağa girdiğinizde bir tarafta Kilisliler Derneği, onun yanında kuru patlıcan dolmaları asmış dükkan, kebapçılar vs sıralanmakta.
Mekanımız temiz, içeri girince yoğun bir pişmiş sarımsak ve maydanoz kokusu karşılıyor sizi ki ağzınız sulanıyor. Arkada bir kasap dolabı, onun önünde tepsiler içerisinde etlerin bulunduğu bir vitrin, hemen yanda da pişirme kaynağımız fırınımız. Etler muhteşem (Kilis tava, bonfile, biftek vs hepsini şiddetle öneririm), lahmacunlar kocaman ve sarımsaklı, tatlılar İmam Çağdaş'tan. Ha bir de not: fiyatlar komik denilecek kadar ucuz.
Elimizde fotoğrafı yok bu mekanın, Vedat Milör keşfetmeden gidin derim. Bunun karşılığı bana da birşeyler getirirsiniz teşekkür olarak.

Hiç yorum yok: